| 
 Recept Heldere kippensoep
 250 gr kip (bv filet of poulet)1 l water1 ui2 worteltjesbosje peterseliestukje foelieenkele witte peperkorrels1 tl tijmpeper en zoutvermicelli      © Janneke's Receptenpagina/Heldere kippensoep recept - Soeprecepten, kipgerechten    Bereiding:
Kip opzetten met 1 liter koud water waaraan zout, grofgesneden
ui, in schijfjes gesneden wortelen, 6 gewassen peterseliestelen, stukje
foelie, enkele peperkorrels en tijm zijn toegevoegd.
Aan de kook brengen en de bouillon 3 uur zachtjes laten trekken.De bouillon zeven, het kippenvlees eventueel van de botjes halen en klein snijden.De bouillon weer aan de kook brengen, de vermicelli erin knijpen en de kippensoep
nog 15-20 minuten zachtjes laten koken. De soep op smaak maken met zout en peper.
De stukjes kip weer toevoegen samen met 2 el fijngehakt peterselieblad.Garneer deze heldere kippensoep met peterselie, bieslook of kerrie
   .  |